Wednesday, 28 December 2011

THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY

ASSLAMUALAIKUM...

aku tengah semangat nak msk GA dari Ummi, aku suke care die sebab consider orang yang takde FB.....



aku nak tag 2 member blogger aku:
mintak mmaf sikit, tapi nie je kawan yang sye ade buat mase nie, sedih T_T

GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM

ASSALAMUALAIKUM.....

aku tau aku tak sepatotnye ngadap blog, tapi aku rase terpanggil nak join GA by Kak Ina KL



3 sebab saye suke bace blog Kak Ina KL :
  1. Cool, saye salu follow blog budak - budak yang masih mude belia tapi blog akak yang 1st dikalangan umur mak saye, dan sye bole cakap yang akak sangat cool sebab ade blog (mak saye takde), header sangat comel, sye pon tak abes blaja lagi nak buat header, nanti cuti sem bru godeh blk, skunk kne study, final next week.
  2. Masakan, sebagai perempuan blog akak boleh dijadikan panduan, kalau tengok buku bile ade soalan tak bole nak refer kat penulis, tapi law ikot dalam blog akak bole tanye, n akak pon bole jawab  on the spot, lebih mudah.
  3. Up to date, entry akak yang baru pasal samsung galaxy tabs, biase budak mude yang lebih arif tapi akak pon tak kurang arifnya, bole celen budak- budak sebaye saye, kagum


GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM di taja oleh

Tuesday, 27 December 2011

GuPPy II

ASSALAMUALAIKUM....

hello peeps....
herm aku nga sibok skunk, final next week, ary rabu, doakan la yang tebaek tok aku, yang penting satu subjek da lepas (sebab kuiz je takde final), da berape hari ni aku sek study pastue siapkan report, dah naik muak aku pon pegi la jengok ikan guppy mak aku....

da besar da diorang, yang jantan da ade warne, ekor da kembang sikit, yang betina pulak da ade warne da kat ekor diorg, chanteck. tapi yang best nye diorang nie, lepas setengah jam aku dok perati yang jantan da pandai da nak kejar yang betina, haish, budak tak sedar diri, korang baru je nak idop da gatal, mak aku kate, "badan pon tak siap lagi", memang betol pon, tapi batch yang paling tua dalam umur sebulan setengah kalau tak salah aku, aku pon tak pasti sangat tahap kematangan diorang, kene study nanti.

cume yang aku nak bagi tau, mak aku beli dulu splo ekor, mati aku tak pasti brape, tapi yang penting pas diorang beranak tak berenti2, skunk nie aku bole cakap da dekat seratus ekor suda, seronok!!!!
banyak, hihiiii.....
jangan jeles, k la aku nak sambung study~

TQ bace....


p/s: aku nak mintak maaf sangat arytue aku ade janji nk letak gambar diorang tapi aku da cube nak tangkap budak2 nie berenang laju sangat la , tak dpt nk tangkap, camera tak berape nak canggih, sory k. :(

Mega Giveaway By Cik Bunny

ASSALAMUALAIKUM....

aku sebenarnye sibok sangat sekarang, tapi aku ade limpas blog cik bunny, n die ade launch give away, nak ujung taun nie ramai org wat GA kan, sonok, hihihiiii....


nie list sponsor untuk GA cik bunny:

ok da siap, korunk law nk join pon bole jugak, klik je kat banner 2 k......

TQ bace.....

Friday, 23 December 2011

frYday

ASSALAMUALAIKUM....

ary kames ngn arie jumaat ritue aku mmg sesangat la bz, tp topik aku rinie adalah jam di kl, kames ritue aku balik umah sebab ade keje sket n jmt ptg kol  3 aku ade amali, amli 2 pulak abes kol 6 ptg, nak dijadikan cte aku mls nk tngu sampai mlm bru nk gerak blk umah so aku pon redah je ladr serdunk blk SA.

kol 6 aku gerak, jam wooooh, hadoi, slame nie law aku g serdunk tak penah nek kete, aku bawak moto, tapi tadi bawak kete, hadoi, krem kaki, haish aku bru sekali redah jam blom orang yang keje pejabat yang hari2 kene redah jam, huish bole putus urat, bayangkanla, ptotnye plg lewat pon sejam je bole sampai umah, tapi tadi 1jam setengah taw, da sampai SA jam kat roundabout kayangan pulop, hadoi, nak melepas kan situ pon da makan splo minit,

kat exit batu tiga tak payah cakap la, lagi gile jam die, kuar tol da jam, sampai la simpang msk g i-city, sebab tue la aku tak suke bawak kete dok kl nie taw x, buang mase, tol bayar mahal, dekat 5engget ++, blom aku cte org yg bwk kete cm gile lagi, nxt time tanak bwk kete dah, buang mase aku je, kbye.....

TQ bce

Tuesday, 20 December 2011

H2O

ASSALAMUALAIKUM......

semalam ade pengumuman kate nye paip air kat blok cendi pecah, jadinye 1 kpz(nme singkatan kolej aku) akan ade gangguan air. malam semalam aku ade tadah air, tapi cuma 1 baldi je la, hehehheee.....
pagi tadi masih ade air, jadi mandi mcm biase, aku balik dari kelas dalam kol 11 air da mule kecik. masuk petang dalam kol 6, memang da takde air langsung, kebetulan hujan pulak, hujan pulak yang xbape lebat dan lame, so aku pon ape lagi bedal la mandi hujan ( da kate xde air kan, alasan, hehehheee.....)

so abes mandi hujan g makan, sebab tadi hujan so aku amek la sup ngan nasi putih, nak panaskan badan, sekarang nie kenyang sangat2, so skunk nga pikir esok nak mandi kat mane, ade jiran aku ajak g mandi kat masjid, aku pon tak tau la guane, kite nengok la sok ape yang jadi, nasib la kelas aku sok kol 9 pagi, yakde la tegopoh2 sangat..

petang besok aku ade kuiz, jadi sekarang aku nak study, so bye~

--------TQ bace--------

Monday, 19 December 2011

~final week~

ASSALAMUALAIKUM...

minggu nie da minggu terakhir kelas, pagi tadi ade kelas math, aku sebagai pelajar yang sangat rajin berkre2 nak ponteng kelas, kelas pukul 8pagi, pas solat subuh 6.45 aku tido balik, kol 7.15 aku da tersedar, golek2 atas katil teringat kan kelas, yela minggu nie da last jadi cam sayang nak ponteng, 7.40 aku bangun dari katil g la mandi, 8.10 aku da siap, naik bas 8.30 sampai kelas.

jadi pengajaran nye di sinie, tak payah la ponteng kelas yea, tak de la nak kate aku baek sangat ke ape, cume lagi bagus kalau datang, lagi banyak maklumat tambahan yang kite dapat, kelas math aku pulak, bukan modern math tp add math, memang tercekik jgak, tapi takpe la, yang penting kite usaha.....

ow yea, jgn la dtg kelas lmbt cm aku, n jgn kate aku yang ajak korunk dtg kelas lmbt ea, sekeh kang....

Poecilia reticulata

ikan guppy tau nama saintifik nye Poecilia reticulata aku pasti korg penah tengaok ikan comel nie, kecik je, cam ikan bilis, tapi warna warni, terutama ikan jantan, tp secara lumrah pon dalam dunia haiwan yang jantan biasenye jantan lebih chanteck dari betina, so ikan guppy yang korang beli ekor kembang2 tue sebenarnye jantan, yang betina ekor diorang kontot je, ok da abes intro aku nak terus pada entry aku kali nie pasal ikan guppy...

Dalam sebulan lepas mak aku ade beli ikan guppy, 5jantan 5betina, tp ade yang mati so tinggal la 4betina, 3jantan (kalau tak salah la, aku tak kire pulak, tapi memang ade yang mati), nk dijadikan cerita lepas 2 minggu beli ade 1 betina beranak, mak aku yang perasan, rupe baby guppy cam berudu taw tak, pale bengkak, ekor setoet je, sebijik cam berudu, sebab aku ade kat serdunk so aku tak dapat la nak tengok, mak aku yang cerita, aku balik lepas 2 minggu.

sekarang umor diorg da sebulan, perubahan nye, sekarang nie diorang da ade warne dekat ekor, dan da bole bezakan jantan betine, sangat comel !!!!!    jadi pendapat aku ikan guppy sangat senang nak bela, cuma korang kalau nak bela kene la sediakan tempat yang selesa, besar, bersih, baru la diorang semangat sikit nak membiak bole pulak, tapi serius, yang penting sangat comel, da la kechik, ekor kembang berenang terkedek2, hihihiiiii.....
sory tapi aku tak tangkap gambar, next2 entry aku wat entry bergambar just tok guppy je k.....