Sunday, 21 August 2011

~SAHUR~

ASSALAMUALAIKUM.......

sume orang sibok cerita buka pose kat mane, jd hari nie aku nk kongsi aku sahur kat mane, bende nie da 3hari lepas punye cte tp xksa la nk cte gak, kebetulan haritu makana tok sahur tak ade, jadi mak ngan abah ambil keputusan tok bersahur di luar, kol 4.30 pagi kitorang da gerak da g sahur kat kedai mamak seksyen 2, aku tak ingat la name kedai sebab mamai, heeeee......

da name pon kedai mamak kan jadi menu wajib kalau masuk kedai mamak adalah roti canai, aku nie pulak memang jenis perot bocor makan banyak, jadi order la 1x roti kosong, 1x roti telur, adek aku lagi gagah, roti telur duwe yea, untuk sahur, korg mampu???

mak plak amak nasi cmpur dan abah nasi goreng kampung, 2 pon abah makan tak habis jadi yang jadi tukang perabis aku la sape lagi, jadi rumusan nye di sini, aku makan 1x roti kosong, 1x roti telur, 1/3 pinggan nasi goreng kampung, 1x gelas milo panas, lagi sekali aku tegaskan, nie bukan berbuke nye cik2 tuan2, nie sahur, gile kenyang wa ckp lu, mengah sampai blik pas solat subuh pon nk sambung tido blk pon cam xde mood.

kuage aku plak bkn jenis yg suke kuar memalam buke ngeteh tak tentu pasal  nie, jd ktrg agak tekejut gak la sbb bole tahan ramai gak yg bersahur kat luar, majoriti nye dak iutm la, ye la kan dkt ngn kampus dorg, rasenye da ckp la aku bebel, jam pon nk dekat kol 2 pagi, aku pon nk tido, jadi aku ucapkan selamat berpuase dan jangan la tgl sahur mcamana korg x bole tgl berbuke, keh keh....



p/s: sory xde gmbo, kamera xbawh, g pon msing2 muke selebet je, n law ade salah2 eja 2 halal je la, wa 
      da ngntok mamai da nie.....

No comments:

Post a Comment