Sunday, 28 August 2011

short entry

ASSALAMUALAIKUM


lme da rase nye x update blog, bnyak sebab sebenarnye:
- laptop rosak ( baru kuar kedai pon)
- bz (maklum la usahawan berjaya mase2 nk raye nie)


eksaited sebab rinie nk balik kampung, hiihihiiiii....
lamo dah raso yo eden x blik kampung, adek2 pon dah balik umh sume, jadi gerak pon saing laaaaar.....
aku pon x rase nk membebel pnjg lebar, cukup sampai snie, t pas blk dr kampung aku update blog n tarok gmb bebanyak k...

time kasih bace

Sunday, 21 August 2011

~SAHUR~

ASSALAMUALAIKUM.......

sume orang sibok cerita buka pose kat mane, jd hari nie aku nk kongsi aku sahur kat mane, bende nie da 3hari lepas punye cte tp xksa la nk cte gak, kebetulan haritu makana tok sahur tak ade, jadi mak ngan abah ambil keputusan tok bersahur di luar, kol 4.30 pagi kitorang da gerak da g sahur kat kedai mamak seksyen 2, aku tak ingat la name kedai sebab mamai, heeeee......

da name pon kedai mamak kan jadi menu wajib kalau masuk kedai mamak adalah roti canai, aku nie pulak memang jenis perot bocor makan banyak, jadi order la 1x roti kosong, 1x roti telur, adek aku lagi gagah, roti telur duwe yea, untuk sahur, korg mampu???

mak plak amak nasi cmpur dan abah nasi goreng kampung, 2 pon abah makan tak habis jadi yang jadi tukang perabis aku la sape lagi, jadi rumusan nye di sini, aku makan 1x roti kosong, 1x roti telur, 1/3 pinggan nasi goreng kampung, 1x gelas milo panas, lagi sekali aku tegaskan, nie bukan berbuke nye cik2 tuan2, nie sahur, gile kenyang wa ckp lu, mengah sampai blik pas solat subuh pon nk sambung tido blk pon cam xde mood.

kuage aku plak bkn jenis yg suke kuar memalam buke ngeteh tak tentu pasal  nie, jd ktrg agak tekejut gak la sbb bole tahan ramai gak yg bersahur kat luar, majoriti nye dak iutm la, ye la kan dkt ngn kampus dorg, rasenye da ckp la aku bebel, jam pon nk dekat kol 2 pagi, aku pon nk tido, jadi aku ucapkan selamat berpuase dan jangan la tgl sahur mcamana korg x bole tgl berbuke, keh keh....



p/s: sory xde gmbo, kamera xbawh, g pon msing2 muke selebet je, n law ade salah2 eja 2 halal je la, wa 
      da ngntok mamai da nie.....

Tuesday, 16 August 2011

laptop

sedih sbb laptop rosak, jab blackout, jab idop blik, laptop da berumo, sabar je la melayan kerenah bnde alah nie, nk bli bru aku pulak bnyk nk pkai dwt, haish, stress, nyampah~

Saturday, 13 August 2011

lovely dendrobium

ok hari nie start cm moody skit (biase la pompuan), pagi2 wt keje rumah and so, lallalalaaaa.....
so sam petang hari pon nmpk  mendung, dengan segeranye g angkat baju di ampaian, dan mate terus tertancap (betl ke ejaan camnie, bedal je la) pada orkid yg da lame aku tunggu die berbunge, Dendrobium crumenatum atau name biase nye orkid merpati, cilok dr umh atok, pastue ikat kat pokok durian kat umah lame, nie da pindah campak je kat pokok Rhapis excelsa (aku xingt la nme comment die ape), elok pulak die tumbuh so biar je la, hihihiiiii.....


ini la die orkid merpati
(wangi ooo wa ckp lu)


aku suke pokok nie sbb die snang jage, ko crik je pokok hos die, agak2 yg sihat 2, ikat leklok, kemas2, pastue biar je (care yg krg berhemat, ade ke claim tanam padahal siram pon x), tgah2 sbok tgkp gmb da siap publish jat fb g, den adek aku tegur, ade bnd la kat bju, so aku pon tgk la ingt kan habuk ke ape, rupe nye ULAT !!!!!!
my biggest fear, melompat 1 meter mak uolz, sakit jantung kejap, cpt2 soh adek buang, yg best nye adek boleh ckp ginie,

(H: adek , A: aku )

H : ingtkan cendol tp, tp cm pelik sbb cendol 2 hujung die wane lain (ulat 2 kebetulan wane ijau n ade  
      sesungut bagai)
A : ade cendol pulak, tau la pose, xkan la ulat pon bole jd cendol
H : tue la pelik jugak, sebab cmner pulak cendol bole melekat
A : bile mase pulak akak makan, kan puase.....

untk makluman adek bru darjah 6, waktu kejadian kol 3 ptg, so moral of the story, jgn aek pikir nk makan je, sampai ulat pon bole jd cendol

Thursday, 4 August 2011

RAMADAN or RAMADHAN??

ASSALAMUALAIKUM.....

it's Ramadan, the most bless n full of barakah month, well im not be talking about fasting or anything related to it.
Ed just want to share about  diz on9 bisnes kinda thing, since dat its a tred now to shop on9 so i thing why did'nt i give it a try, so ed bli la hijab dekat satu on9 store nie, part time basis, so kinda lambt la servis die, yg 2 ed x ksa sgt la, coz i used to wait for people, hihihii....

ok serius2, xde la yg ed nk marah nye 2, da la servis lambat, pastue jawab acuh x acuh, ape bende nie bai, lu nk niage lu kne la pndai amek aty pelanggan (btol x?? sila angguk). da la ed bru 1st time nk try on9 shopping nie (nmpak sangat ketinggalan zaman, sila abaikan).

n then confirmkan order pon serius lambat kot, i have to wait about a day, lame kowt, i noe it's part time basis but try to make it fast enough la, b comited to ur job, to ur bisnes, adoi....

then after i made my payment, there's no replied msg throug email or anything saying dat they have received my payment, ed tertanye2 la yg dorg da check blom msg ed, da dpt blom duit, nth terbankin kat acc org lain ke ape ke ka, human make mistake bhaaaa....

ok here's the time board, i make my order on wednesday, they confirm the thursday, i make my pay on friday, n i receive my good on tuesday, ed just nk tegur je la pa da on9 store owner out there if u ever happen to read my entry (bajet cm ramai pulak nk bce, acececeee...)

  • be warm to your customer
  • try to maintain a good n fast service
  • send a confirmation msg dat u have received their payment

x rugi pon luangkan mase lebih tok pelanggan sebab kalau service u bagouz, tiptop, customer x lari, infact they'll loyal to u pal, so fikir2kan la, "BUDI BAHASA BUDAYA KITA", (terskema la pulak, lalalaaaaaa.....)

thx for reading!